konferens
Njut hälsosamt under din konferens i Göteborg.
Njut hälsosamt under din konferens i Göteborg.

 

Konferens – ett hot för hälsan?

Att hälsa och kosthållning är ett hett ämne vet vi, vilket också börjat sprida sig till konferens, möte och event industrin. Över tid har företag blivit mer och mer medvetna om de negativa hälsoeffekterna som konferens och möten bidrar till. Konferensdeltagare som begränsas till ohälsosamma mellanmål och att största delen av dagen bli tvingad att sitta ned kan bidra till negativa känsla i samband med konferens! En arrangörs mardröm när man vill åstadkomma positivitet och driv genom möten och konferenser!
Fler företag väljer därför konferens och mötesplatser med hälsotänk i fokus. Det leder till att många mötesplatser och konferensanläggningar i sin tur att utforma sina menyer mer hälsosamt och även uppmanar till fysisk aktivitet på deras event och möten, genom tillexempel stående fikapauser, möjlighet till varierande sittning eller varför inte ståbord bak i lokalen som ett alternativ till en stol? Detta är något Chalmers Konferens och restauranger vill sträva efter och tycker är bra, att man lyfter dessa frågor inom mötesindustrin. Med ett stort utbud av ekologisk frukt och nötter till fikapauserna istället för bakelser eller godis kan Chalmers Konferens och restauranger erbjuda hälsosamma alternativ till er konferens i Göteborg stort som litet. Varför inte börja konferensen i Göteborg med en hälsosam frukost där deltagarna får fylla på med nyttig energi inför vad som väntar under dagen? Chalmers konferens och restauranger erbjuder även lunch i stående form där man äter från en snyggt upplagd mingeltallrik. Det innebär en stående servering under lunchen där deltagarna äter vid ståbord och har möjlighet att nätverka även under lunch. En konferensdag där du som deltagare sitter ned under mötet kan det vara skönt att variera med en stående lunch som omväxling och inte minst utifrån hälsoaspekten.


Riskerna av en ohälsosam livsstil kan ha förödande konsekvenser, något som organisationer nu får upp ögonen för då det får inte bara ekonomiska konsekvenser utan även kan påverka attraktivitet som arbetsgivare. Att uppmana till hälsosammare menyer och fysisk aktivitet under event, möten och konferenser är ett steg i rätt riktning. Att välja konferensanläggningar och mötesplatser i Göteborg med dessa möjligheter visar också på ett intresse för de deltagandes hälsa. Att motverka alldeles för mycket stillasittande arbete och ge dem möjligheten att faktiskt välja hälsosam mat/snacks under konferensen. Detta resulterar i att de deltagande känner sig piggare och gladare samt har större möjlighet och ork till att delta mer aktivt under konferensdagen/dagarna.

Vill du ta ditt nästa möte till en ny nivå? Varför inte ta kik på Chalmers Konferens & Restaurangers menyer och möjlighet till ökat hälsotänk under era möten & konferenser? Läs mer och boka här om vilka möjligheter vi har på våra två konferensanläggningar; Chalmers Conference Centre & Lindholmen Conference Centre.

Välkomna till Chalmers Konferens & Restauranger, en central konferensanläggning i Göteborg!