konferens

Lindholmen_science_park

Vikten av synlighet i sociala medier vid konferens, möten och mässor

Ju mer tid vi spenderar vid skärmar desto mer ökar värdet och behovet av ”face-to-face” möten och nätverkande i arbetslivet, men på mötet, mässan eller konferensen är det dumt att inte dra nytta av vad skärmarna och de sociala medierna kan göra för din verksamhet. Vikten av att synas i sociala medier ökar ständigt, så varför inte berätta om er konferens, möte, mässa ni arrangerar på någon av våra anläggningar på Chalmers konferens & restauranger i Göteborg via sociala medier? Sociala medier fungerar utmärkt att använda i marknadsföringssyfte. Genom att visa vilka aktiviteter ni gör, varför och för vilken målgrupp väcker ni folks intresse, vilket kan genera ökat intresse för er som bolag och era aktiviteter! Att också uppmuntra konferensdeltagare till aktivitet på sociala medier gynnar företaget i det långa loppet, att de deltagande på konferensen, mötet eller mässan kan hjälpa er med den digitala marknadsföringen är ingen hemlighet egentligen. Dagens konferens och mötesdeltagare producerar innehåll på flera olika medieplattformar, genom att folk då delar till exempel bilder, intervjuer, videoklipp och berättar vart de är på konferens så kan det resultera i en enorm spridning. Tillslut blir det en väldigt stor mängd människor som kommer att se innehållet. Mer eller mindre gratis marknadsföring av er konferens, mässa eller möte i Göteborg.

Ett tips kan vara att använda en så kallas ”hashtag” som ger deltagarnas, och era egna, uppladdningar ännu mer spridning digitalt. Varför inte uppmana att använda anläggningens hashtag vid er nästa konferens här hos oss? Då får ni även möjlighet att följa spridningen över tid utöver relevant återkoppling om konferensen, mötet eller mässan ni arrangerade i Göteborg. Ni kan också få information om vilka det är som delar innehållet om er konferens i Göteborg, till exempel ålder, kön och så vidare. Utifrån detta kan man få fram värdefull information om vilken målgrupp som delar med sig av er konferens, möte eller mässa i Göteborg på våra anläggningar inom Chalmers Konferens & Restauranger.

Hos oss på Chalmers Konferens & Restauranger har vi i vissa av våra konferenslokaler möjlighet att visuellt och digitalt förmedla budskap. Detta kan ni dra nytta av genom att där kommunicera det ni vill att deltagare inte missar, till exempel en ”hashtag” eller varför inte något häftigt och oväntat som folk inte kan låta bli att dela med sig av från er konferens i Göteborg. Fler och fler företag väljer också att sända konferensen live via olika typer av webbsändningar vilket i sin tur ökar intresset för konferensen. Genom att låta delningarna florera fritt före, under och efter konferensen så ger ni er konferens möjlighet att leva vidare i den digitalt världen även efter avslutad konferens eller mässa.

Välkomna till Chalmers Konferens & Restauranger, en central konferensanläggning i Göteborg!