Fick jobb efter sin praktik!
2017-05-31
arbeta hos oss
Fick jobb efter sin praktik!
Isabella Vadell

Vem är du?
Jag heter Isabella Vadell och är 23 år. Jag är uppvuxen i Flen i de sörmländska skogarna. Jag har tidigare arbetat i Norge som konferensvärdinna & i Australien som servitris och bartender. I Sverige har jag arbetat med allt möjligt från att sälja telefoner till att montera lås. Jag har alltid dragits till arbetsplatser där det händer mycket. Det är därför jag gillar att arbeta inom just konferens- och eventindustrin.

Berätta om din utbildning
Jag är precis färdig med min utbildning som heter Management inom hotell- & besöksnäringen. Det är en tvåårig yrkeshögskola i Söderköping. Utbildningen består av tre praktikperioder och den sista genomförde jag hos Chalmers Konferens & Restauranger. Efter avslutad utbildning har man grunderna till att kunna arbeta som t.ex. platschef inom besöksnäringen.

Varför valde du denna utbildning
Det är en väldigt bred utbildning som inkluderar många olika delar såsom t.ex. affärsjuridik, ledarskap och marknadsföring, vilket gör att man får ett brett perspektiv på vad man kan arbeta som efter avslutad utbildning. Jag valde den för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden och att få större möjlighet till en bra tjänst inom besöksnäringen.

Vad har du för mål
Mitt mål är att få en betydande roll på ett företag där jag känner att jag utvecklas, helst inom mötes- och eventindustrin. För att nå dit vill jag få mer yrkeserfarenhet från branschen och av ledarskap. Drömmen är att driva eget och att få skapa något från grunden. Det vore häftigt att vara min egen chef och se vart min drivkraft kan ta mig.

Hur är din upplevelse av Chalmers Konferens & Restauranger som arbetsgivare
Jättebra! Jag trivs väldigt bra här och jag får ett bra bemötande av alla. Jag tycker att det är en väldigt häftig organisation med en bra värdegrund. Jag känner att jag som praktikant blir sedd och uppskattad.

Hur fick du höra om vårt företag och vad lockade dig att söka dig till oss
Min sambo pluggar på Chalmers så därför känner jag till Chalmers Konferens & Restauranger. Mina två tidigare praktikplatser var på hotell och jag kände ville testa något nytt. Jag tyckte att Chalmers Konferens & Restauranger verkade vara ett intressant företag att gör min sista praktik på eftersom det är en organisation med en stor bredd och variation.

Vad vill du säga till andra som ev. funderar på att söka praktikplats hos oss
Jag tycker absolut att man ska söka praktikplats på Chalmers Konferens & Restauranger om man vill ha varierande och lärorik praktikperiod med en massa härliga människor.

Isabella tog sin examen den 24 maj 2017 efter avslutad praktik hos oss, och arbetar nu på Chalmers Konferens & Restauranger som receptionist på Lindholmen Science Park!