Klimatmärkning luncher

Chalmers Konferens & Restaurangers nybyggda tillskott av kaféer heter S.M.A.K. och ligger i nyrenoverade samhällsbyggnadshuset. Namnet förkortar och sammanfattar det koncept som efterfrågats av både studenter och anställda; Samhällsbyggnad – Miljö – Arkitektur – Kafé.

 

Kårordförande Chalmers Studentkår

 

 ”Hållbarhet är det viktigaste av allt. Det ska genomsyra all verksamhet för oss i Chalmers Studentkår och det är därför vi öppnar SMAK. Vi har inte råd att vänta med hållbarhet, vi ska ta steget före!”.

Carl Von Rosen Johansson – Kårordförande 2016/2017

 

 

S.M.A.K. kommer vi erbjuda gästerna möjligheten att köpa sin mat i en rostfri matlåda med ett tillhörande smart pantsystem.  Förutom den uppenbara miljöprofilen i pantsystemet, vilket kommer att minska engångsmaterialförbrukningen, ser vi även att detta kommer att skapa en stor andel återkommande gäster till S.M.A.K.

S.M.A.K. går även hållbarhetens tecken när det gäller klimatpåverkan av de råvaror och engångsmaterial vi väljer.

Ett sedvanligt kaféutbud kommer givetvis att finnas i detta take away kafé, likaså glass, sallader, varm mat och självklart vårt egenproducerade Go Fresh sortiment.
S.M.A.K. öppnade den 14 augusti och kommer att ha öppet 07,45-16,30 under vardagar och terminstid.

”-Vi har under hela projektet strävat efter att få en inriktning som ligger i tiden och efterfrågas av både studenter och anställda.  I dagens tuffa konkurrens om både gäster och personal ser vi vikten i att producera något vi själva kan stå för till 100%.”  Säger  Maria Hansson-Liljered Assisterande Restaurangchef och ansvarig för S.M.A.K.

 

För löpande information om utbud och öppettider, följ oss på Facebook

Vill du veta mer om vårt miljöarbete läs mer på vår hemsida

För mer information kontakta maria.hansson@chalmerskonferens.se