CSR

Var med och bidra till att skapa en god jul för de barn som inte har samma förutsättningar som andra att uppleva en högtid med klappar och roliga upplevelser. Din julklapp kommer sprida glädje till barn som lever i utsatta situationer runtom i Västsverige. Alla är välkomna att bidra; medarbetare, studenter, kunder som samarbetsparters.

Varför gör vi detta?
Vi göra detta till förmån för Rädda Barnen som kämpar för barns rättigheter och stödjer barn i utsatthet. Vi vill stödja det viktiga arbetet.

Vem får din julklapp?
Klapparna delas ut till barn i västra Sverige, bland annat på migrationsboenden. För att rätt klapp skall delas ut till rätt barn önskar vi att man skriver vad de innehåller samt rekommenderad ålder.

Vad kan jag ge?
Tips på julklappar som uppskattas är olika presentkort tex till H&M, bio, Liseberg, Universeum, leksaksaffär osv. Det kan även vara leksaker så som tex Lego.

Var lämnar jag min julklapp?
Julklapparna lämnas in vid konferensreceptionen i Chalmers kårhus på Johanneberg och vid Visitors Centre receptionen på Lindholmen Science Park mellan den 2 och 19 december. På dessa platser hittar du även inslagspapper och etiketter du kan använda för att beskriva innehåll och ålder.

Om Rädda Barnen
Rädda Barnen är en global barnrättsorganisation som funnits sedan 1919. Organisationen kämpar för barns rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet och finns i över 120 länder, inklusive Sverige. Rädda Barnen är politiskt och religiöst obundna och har FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, som grund i allt sitt arbete.

Julklappsinsamlingen sker i samarbete mellan Chalmers och Chalmers Konferens & Restauranger till förmån för Rädda Barnen. Tillsammans vill vi ge fler barn en möjlighet till att uppleva julen med julklappar.