UPPLEV EN KONFERENS I GÖTEBORG MED GOTT SAMVETE

Tänk dig en konferensanläggning i Göteborg där du njuter av en god måltid framställd av hållbara och omsorgsfullt utvalda råvaror. Kanske tar du dig en kopp Fairtrade-märkt kaffe i pausen, i en snyggt designad refill-mugg. En konferens där helheten ligger i detaljerna.

Vi tror nämligen stenhårt på att smarta miljöval handlar om lösningar som tillfredsställer både människan och miljön. Är du nyfiken på hur vi arbetar med miljö på våra konferenser? Vare sig du väljer Lindholmen eller Chalmers Conference Centre lovar vi dig en konferens i Göteborg som skapar gott samvete.

För mer information eller bokning är du också varmt välkommen att kontakta oss på 031-772 39 50 eller mail på bokning@chalmerskonferens.se.

NJUT AV EN KULINARISK UPPLEVELSE VALD MED OMSORG

När vi samlas tillsammans och avnjuter en god måltid stimulerar vi våra sinnen. I en trivsam miljö med rätt förutsättningar skapar det också underlag för goda idéer att växa. För oss är därför måltiden en viktig del av våra konferenser. Vi strävar i största mån alltid efter att välja ekologiska, närproducerade, säsongsenliga och rättvisemärkta produkter. Åter igen är helhetsupplevelsen den röda tråden – från inköp till avfall har vi miljön i åtanke. Vi väljer alltid våra leverantörer med stor omsorg och komposterar sedan alla rester och matavfall i våra kök och caféer. Mat som inte går åt över dagen ger vi även till bättre behövande.

VI ARBETAR LOKALT

Vi är två centrala konferensanläggningar i Göteborg som också i största mån strävar efter att arbeta lokalt. För transporter gör vi alltid miljömedvetna val vid upphandling, genom att välja leverantörer och entreprenörer med god miljöhänsyn och gärna nära oss.

Läs mer här om vårt miljöansvar.

En kulinarisk upplevelse med omtanke för miljön

Företagsarrangemang med gott samvete

DIGITALA LÖSNINGAR OCH SMART PAPPERSANVÄNDNING

Bilder och text är ett effektfullt sätt för att hjälpa oss att förtydliga det vi vill få fram. Med hjälp av visuella budskap ramar vi in vårt arrangemang och skapar struktur. I vår största konferenssal kan du projicera dina bilder och budskap på våra stora sidodukar istället för att använda tryckta pappersvepor eller affischer. Ditt arrangemang får ett visuellt lyft samtidigt som du sparar både tid och pengar. Dessutom gör du en god insats för miljön.

Vi uppmuntrar också till smart pappersanvändning genom att alltid tillhandahålla miljömärkt kontorsmaterial som skriv- och kopieringspapper och olika konferensblock. För beställning av olika trycksaker väljer vi miljömärkta produkter så långt det är tekniskt och ekonomiskt försvarbart.

MILJÖDIPLOMERANDE KONFERENSER I GÖTEBORG

Vi erbjuder också miljödiplomerade konferenser eller event. Det innebär att miljöförvaltningen tillsammans med dig går igenom vilka förutsättningar för miljöanpassningar som finns för att miljöanpassa just ditt event. Sedan arbetar vi för att genomföra dessa åtgärder tillsammans med dig.

Vill du boka en konferens eller ett arrangemang som skapar gott samvete eller har du idéer om hur vi kan göra våra konferenser ännu grönare eller mer hållbara? Att kunna erbjuda en alltmer ansvarsfull konferens är någonting vi ständigt jobbar med. Helt enkelt konferenser som känns bra för alla inblandade. Varmt välkommen att kontakta oss på telefon 031-772 39 50 eller på bokning@chalmerskonferens.se.

newslatter